zastupnistvo hamar laser


Hamar Laser je vodeći proizvođač laserskih sustava za umjeravanje, poravnavanje i mjerenje te su prisutni na ovom području već više od 45 godina. Od patentirane Triple Scan® tehnologije za poravnavanje strojeva do Dual-Beam™ tehnologije ugrađene u Stealth™ Serije kod sistema za centriranje, njihova tehnologija čini ih boljima, a njihovim korisnicima omogućuje preciznije, točnije i jednostavnije rukovanje instrumentima. Zahvaljujući inovativnim tehnologijama i bogatom iskustvu možete biti sigurni da ako je posao odrađen s Hamar Laser instrumentima, tada je i odrađen kako treba i u rekordnom roku.

Laserski sustavi sastoje se od lasera, meta te prikaza rezultata. Laseri zapravo generiraju referencu za mjerenje drugih točaka pomoću pozicijski osjetljivih meta. Na prikazu ili na računalu, prikazano je odstupanje što omogućava provođenje korekciju u realnom vremenu. Pomoću lasera moguće je mjeriti pravocrtnost, okomitost, ploštnost, paralelnost i koncentričnost, zbog čega takvi sustavi imaju široku upotrebu kako u proizvodnji tako i u održavanjima. Ostale metode su spore, manje točne i ono najbitnije ukazuju na problem ali ne i kako ga riješiti. Laserski sustavi su ouno jednostavniji i brži za upotrebu ali osim prikaza greške moguće je prikazati kako pojedini problem riješiti.

Tokom rada, zbog trošenja, vibracija, temperature, vlažnosti i mnogo drugih uvjeta stanje strojeva se može promjeniti te može uzrokovati necentričnost. Pod takvim uvjetima dolazi do pojačanog trošenja te se s tim povećavaju i troškovi održavanja. Pravovremenim i redovitim pregledima, te pravilnim podešavanjem strojeva moguće su ogromne uštede.

Klikom na slike možete saznati više o ovim proizvodima te njihovim primjenama.

hamar laser avionska tehnologija hamar laser autoindustrija hamar laser centriranje
hamar laser konstruiranje hamar laser alatni strojevi hamar laser proizvodi od plastike
hamar laser elektricna energija hamar laser uskladivanje hamar laser centriranje osovine


Također na njihovom video kanalu možete pogledati kratke prezentacije.

hamar laser sustav za centriranje vratila hamar laser centriranje jednostavna upotreba

Prvi dio u kojem su prikazane mogućnosti kao i prednosti njihovog S-660ST 3-Axis sustava, namijenjenog za centiranje vratila.
U drugom dijelu iz te serije, demonstriran je rad na S-660ST. Zbog napredne tehnologije nije potrebno predpodešavanje zbog čega se štedi na vremenu te pojednostavnjuje njegovu upotrebu.

hamar laser alat za temperaturno istezanje proracun hamar laser uredaj bezicni centriranje vratila

Ovaj video prikazuje upotrebu alata za temperaturno istezanje i proračun utjecaja na stopice kako bi strojevi kada postignu radnu temperaturu došli u pozicije u kojima bi trebali raditi.Na ovom video demonstriran je još jedan uređaj iz Stealth serije. Radi se o S-680T bežičnom 5-osnom sustavu za centriranje vratia. Pokazuje kako je ovaj sustav jednostavan i koliko je snažan.

NA VRH